Количка

0 артикула

Силата на клиноптилолитовия зеолит

Дата: 2014-08-07

Близо две трети от човешкото тяло е вода и ако тя не е в достатъчно количество, това затруднява протичането на биохимичните и електрохимични процеси в организма ни. Всяка клетка и орган в тялото ни изискват определено количество вода, за да функционират правилно. Пиенето на достатъчно вода помага за изхвърлянето на някои от отпадъците и токсините от тялото ни.

 

Всеки ден ние може да пием вода, пълна с тежки метали, пестициди, токсини, хлор, без да си даваме сметка какво влиза в нашето тяло. С напредването на цивилизацията нашият живот става може би по-лесен, но за съжаление не и по-здравословен. Всеки ден в организма ни навлизат множество химикали, които се акумулират с времето. Когато ги открием, вече е твърде късно за помощ. Резултати от проучване сочат, че 8 от 10 болести, от които страдаме, са причинени директно или индиректно от качеството на водата. Следват въпроси като чешмяна или бутилирана вода, преварена или замръзена, или решението са каните с филтър?

 

 

Здравословно ли е да пием само вода от чешмата? Водата от чешмата също съдържа минерали, понякога толкова, колкото и минералната вода. Качеството на водата обаче може да не е толкова добро поради старите водопроводи. Препоръчва се сутрин или след отсъствие от дома да пуснете чешмата малко да потече, преди да пиете. В тръбите могат да се задържат бактерии, ако не е текла вода дълго време. В земеделски райони също има опасност от замърсяване на водата, поради употребата на пестициди върхо растителните култури. За радост рядко в България чешмяната вода не с добро качество за питейна.

 

Феновете на здравословния начин на живот, обаче, не са особени привърженици на чешмяната вода. Някои иследователи на водата смятат чешмяната вода за отровна, тъй като преминава през километри тръби, което е не естественото придвижване на водата, както в природата, също и факта, че се пречиства с редица химикали. Според някои учени пък водата има памет. Тя съхранява информацията, до която се докосне, следователно, ако последното, през което е преминала водата, преди да достигне до вас, са редица химикали и тръби, то водата, която пиете ще бъде малко или много „травмирана“.

 

Изворната вода на много места, е наричана жива вода. И да тя е жива, защото взима от енергията на планината и слънцето, защото се намира на своя земя и не е преминавала никакви химически преработки. Естествено, прясно налятата вода, е хубаво да се изпие до 2-3 дни. След това губи свойствата си. Изворната вода е с много ниска минерализация и затова е подходяща за честа употреба, но не забравяйте да разнообразявате и да комбинирате източниците си на вода.

 

 

За минералната вода и флуорита

 

За ползата и вредата от флуора от години тече световен спор между зъболекари и хуманни лекари. Първите казват, че редовното приемане на флуорни съединения заздравява зъбите и намалява риска от кариеси. По тази причина почти всички пасти за зъби в търговската мрежа са с флуор. В някои държави като САЩ изкуствено се флуорира дори питейната вода. От Българския зъболекарски съюз също се опитаха да флуорират питейната вода в България, но Министерството на здравеопазването се възпротиви. В Европа това не само е отречено, но има и пределно допустими нива за съдържание на флуориди във водата за пиене – максимум 1.5 мг/л. За минералните води се допуска до 5 мг/л, защото се приема, че хората пият и чешмяна. Но някои пият само минерална. Според д-р Филис Муленикс, бивша директорка на “Форсайт дентъл сентър” в Бостън, САЩ, флуоридите са силно токсични за централната нервна система и могат да се отразят зле на мозъка и най-вече на щитовидната жлеза, дори в ниски дози.  При бебета и деца прекомерното получаване на флуорит уврежда развитието на мозъка, засяга се моторната функция, намалява се способността за обучение. Изобщо безразборното приемане на флуориди чрез пастите за зъби, водата, някои храни, лекарства и др. води до опасно високи концентрации в организма. Учените и лекарите са установили, че флуоридите изключително лесно се предозират и довеждат до следните негативни ефекти като скелетна флуороза. Това е болестно състояние, в резултат на натрупване на флуор в костите, правещи ги много слаби и чупливи. С годините флуоридите се натрупват в костите.  Бъбреците могат да елиминират само 50% от ежедневния прием на флуориди. Останалата част се натрупва с годините в костите. САЩ е страната с най-висока честота на фрактури. Флуоридите причиняват артрит и дори са смятани все по-често за канцерогенни - чрез увреждане на генетичния материал на клетката, в която влизат. Високите концентрации флуорид нарушават нормалното протичане на ензимните процеси в тялото, което допринася за нарушения в метаболизма. Това води до риск от редица заболявания (алергии, рак, Алцхаймер). При дневен прием над 2,5 mg се развива флуороза на зъбите, и има вероятност за остеосклероза.

 

Според други изследвания, на германски, френски и английски учени, в бутилираната вода се отделят вредни химически елементи от пласмасата, които също пречат на щитовидната жлеза. Те препоръчват също да не употребявате повторно бутилки и други пламасови предмети за еднократна употреба, повече от веднъж. Особено ако поставяте горещи течности или храна. Топлината стимулира отделянето на химическите елементи.

 

Не спирайте да пиете вода заради горе прочетеното. Просто ако пиете бутилирана минерална вода следете съдържанието на фуорит на етикета, или си избирайте вода с ниска минерализация и задължително разнообразявайте водата, която пиете.

 

За преварената вода много хора смятат, че е много полезна за организма, ако се пие топла. Топлата преварена вода сутрин на гладен стомах засилва метаболизма. В комбинация с мед и лимон е идеално средство за отслабване и дори премахва много по-успешно вредните вещества, които се задържат в организма. Много хора казват, че ги засища, зарежда с енергия и действа  успокояващо на нервната система. Няма спор, че преварената чешмяна вода е много по-добър избор, отколкото директна консумация от чешмата. Допълнитен плюс на преварената вода е, че ако е на температура 37 радуса, колкото средната температура на човек, е много по-добре се усвоява от организма, тъй като не се налага да губи енегрия в затопляне на необходимата вода. Каните за филриране на вода също са добър вариант за пречистване на водата.

 

За замразената вода

 

След проучванията върху водата на д-р Масару Емото се отвори глобална дискусия верни ли са резултатите на неговите експерименти или са манипулирани по някакъв начин. Оказва се, че ние не знаем достатъчно за втория по необходимост, след въздуха, елемент за подържане на жив и здрав организъм. Д-р Емото замръзява капки вода, на всяка от които е казал нещо позитивно като „Благодаря“ и нещо негативно като „мразя те“. След замръзяването на водните капки се оказва, че всяка „благословена“ кристализира по различен и много красив начин, а „прокълнатите“ са в неправилни форми (след статия ще оставя снимка, може да я добавиш, ако прецениш), което значи че водата (и не само тя) „усеща“ средата, в която се намира. Считайки, че водата, която приемаме ни дава освен така необходимия ни водород, но ни и предава „преживяванията“ си трябва да я приемаме малко по-осъзнато, тъй като водата може и „абсорбира“ думи, емоции дори мисловни нагласи. Водата винаги е структурирана, винаги носи в паметта си това, до което се докосне. Не може да не се замислим колко в важно това откритие за нас хората. Ако структурата на водата, която пием т.е. начина по който водните молекули са подредени, е да кажем неправила и тези водни молекули отидат в нашите клетки, то клетката бива повредена. Негативните емоции и преживявания се натрупвт в организмани под формата на токсини, които в последствие могат да причинят различни заболявания. Затова според някои учени химическото съдържания на водата е важно, но не е от толкова голямо значение, колкото стурктурата ѝ. Но не забравяйте, че всичко на този свят е енергия, а енегрията има свойството да се преобразува. Според д-р Венелин Кьосев е дотатъчно да си сложим купче лед в чаша вода и да така да ѝ върнем живеца. Чешмяната и минерална вода са мъртви води според него. Глътка чиста вода от разтопен лед тонизира много по-добре от пастьоризиран сок, например. В нея има заряд от енергия, чувства се бодрост и лекота след приемане.

 

Има различни начини, по които може да преобразувате водата така, че да е в максимална полза за вашето тяло. Както бе посочено по-горе преварена или замръзена са един от вариантите. Предците ни например са използвали благородни метали (злато; сребро), за приготвяне на лечебна вода. Древните траки по българските земи пък открили чудните свойства за клиноптилолитовия зеолит и често го добавяли към водата за пиене.

 

Клиноптилолитовият Зеолит е порест минерал съставен предимно от силиций, калий, калций, магнезий, натрий и кислород. <<Най-качествените залежи са в България, където съдържанието на Клиноптилолит в суровината е до 90% – над 10 милиарда тона в Източните Родопи, следва Русия, където съдържанието на Клиноптилолит е 70%. >>може би без това.

 

 Наричат зеолита камък “чудо”, който значително изпреварва най-чудодейните лекарства на традиционната медицина. Клиноптилолитовия Зеолит има невероятни лечебни качества и има силата да извлича от  организма всякакви токсини и отровни вещества, включително и радиоактивни частици, като ги заключва в себе си и те не могат повече да се освободят. Той има свойството да се свързва с радиоактвни елементи, като цезий 134, цезий 137, стронций 90, като ги поема и задържа в себе си, а след това се изхвърлят от тялото чрез отделителната ни система. Достатъчен е приемът на вода в която този минерал е престоял. Независимо дали радиацията е в човешкият организъм или във водата, или в почвата, въздействието му е еднакво силно. Свързва се с тежките метали – олово, цинк, хром и ги елиминира. Свързва се и елиминира амоняка от клетките. Обезмирисва тялото – в това число потта и урината.  Улавя и извежда нитрозамините (канцерогенните вещества, които се образуват при пържене, консервиране на храни, опушване или при използване на нитратна сол). Нитрозамините са отговорни за рязкото ускоряване и появата на рак на стомаха и панкреаса. Елиминира млечната киселина от мускулатурата и подобрява мускулния тонус – подходящ е за прилагане при спортисти с цел бързо възстановяване. Чистият Клиноптилолитов Зеолит във вид на прах е прекъсвач на развитието на туморите, чрез въздействието му върху протеин-киназата, активизираща гени р21/р53, които спират развитието на раковите клетки. Силен антиоксидант – свързва се и елиминира свободните радикали и помага на организма да избегне увреждането на ДНК.  Нормализира алкално-киселинния баланс на организма, който при повечето хора е нарушен.

 

Този минерал има уникална кристална структура приличаща на пчелна пита, която не се разрушава при никакви условия на околната среда. Някои изследователи я сравняват с молекулно сито, което улавя вредните и отровни вещества и ги задържа в себе си, като отдава същевременно от своите полезни йони – калиеви, калциеви, магнезиеви и натриеви йони. Притежава свойството да обменя йоните си с други от средата, в която е поставен. При поставянето на Клиноптилолитовия Зеолит в друга среда, най-вече течности, между неговите кристали и средата започва активен йонообмен. Той отдава катийоните си навън, а приема от средата други частици, като ги заключва в себе си. Това е най-специфичното му свойство. На този принцип той въздейства и върху нашият организъм, когато сме го приели вътрешно (на прах или вода, в която е престоял 8 часа). Той издърпва токсини, шлаки и свободни радикали, като ги заключва вътре в себе си, и тъй като не е разтворим в човешкото тяло, те излизат заедно с него чрез отделителната ни система. Има много мощно въздействие, когато се приема вътрешно под формата на много фино стрит прах, и тъй като не се отлага в организма по никакъв начин, го изчиства от всякакви отрови. Няма никакви странични ефекти и водата, в която е поставен може да се пие постоянно, дори и само за профилактика.

 

Клиноптилолитовият Зеолит е много силен имуномодулатор. Той предизвиква в организма процесът апоптоза (физиологичен процес, при който загиват непотребни за организма клетки и тъкани). Апоптоза е когато имунната система започне сама да унищожава канцерогенните клетки. Затова има изследвания, доказващи положителното влияние на Клиноптилолитовия Зеолит при онкологични заболявания, сърдечносъдови, диабет, стомашно-чревни и много други. Той се използва както вътрешно (приет на прах или като структурирана вода), така и външно за локално третиране на засегнати участъци (под формата на мехлем, масажно масло или пудра), при кожни заболявания.

 

Водата, която е йонизирана с Клиноптилолитов Зеолит, оказва мощно лечебно въздействие върху организма. Тя изхвърля отровите, приети чрез храната и регулира обмяната на веществата. Има силен стимулиращ ефект при следните заболявания: диабет (дори от тип А), регулира кръвната захар, сърдечносъдови заболявания, регулира кръвното налягане, лекува стомашно-чревни разстройства, гастрит, язва, колит, действа благоприятно на нервната система, хепатит, тумор, цироза на черния дроб и мононуклеоза, пречиства бъбреците и жлъчката от песъчинки, помага при безсъние и обилно изпотяване предизвикано от нервни проблеми, кожни проблеми – акне, себорея, пърхут, псориазис, невродермит, рани (отворени, диабетни), херпес, гъбички, алкохолизъм, депресии, при онкологични заболявания, повишава общия тонус. За постигане на лечебен ефект при изброените проблеми е необходимо да се употребява ежедневно клиноптилолитова вода. Сутрин на гладно се изпива една чаша структурирана вода, а след това колкото желаете. При някои от заболяванията лечението е необходимо да се комбинира с прием на структурирана вода плюс прием на прах и третиране на кожния участък локално с мехлем или пудра от Клиноптилолитов Зеолит.

 

Указания за употреба: Преди употреба, за да е максимално ефикасен, минералът трябва да бъде активиран. Първо той се измива добре и се подсушава, след което се натрошава на дребни парченца или се смила на прах (в зависимост от приложението), а след това е необходимо да бъде термично обработен във фурна за 30-40 мин. на 250 градуса. По този начин се извлича молекулната влага от него и порите във вътрешността на минерала остават празни, като по този начин, могат да поемат повече вредни вещества в последствие. След тази термична обработка, Клиноптилолитовият Зеолит е обеззаразен и активиран, и е готов за употреба. Суровият минерал има същите свойства, като активирания, но малко по-слаби. Съхранявайте в затворен съд.  За профилактика, приемът е по 1 кафена лъжичка прах, разтворена във вода или пресен сок, сутрин след ставане на гладно, и 1 вечер преди лягане, като се изпива с 2 чаши вода. През деня се изпиват 2-3 литра вода задължително! Много е мощно въздействието му, когато се приема вътрешно под формата на много фино стрит прах. Ако не се поемат достатъчно течности може да предизвика обезводняване.

 

 За стуктуриране за вода поставете около 100 грама от натрошения зеолит в 5 литра изворна вода (не използвайте чешмяна или минерална вода!). След 8 часа водата е „готова“ за пиене. От тази вода се пие ежедневно в неограничено количество и време. Когато водата започне да свършва, съдът се допълва отново. Така минералът може да стои в този съд и да въздейства върху водата около 2 месеца, след което трябва да се подмени с нов, защото свойствата му отслабват. През първите няколко дни след започване на терапията е възможно да подейства диуретично. При наличието на замърсявания в бъбреците и жлъчката може да се появят болки в тази област, които скоро отзвучават.

 

Важно е зеолита, които ще употребявате да е със зелен цвят. Вече е сравнително лено достъпен, не само в аптеките.

 

Съвет: Живейте осъзнато. Дишайте осъзнато. Пийте вода осъзнато. Уважавайте тялото си - то е ваш инструмент и го дарете с всичко от което има нужда. То ще ви се отплати пребогато. Не забравяйте, че физическото здраве е свързано с психоческото здраве. Подържайте здраво тяло и чрез физически упражнения.

 

 

 

 

Категории

 

Публикация, споделена от Изкуството да живееш® (@artoflivingbg) на

Нови продукти

Най-продавани