Количка

0 артикула

Без алуминий околo био храните

 
<

Дата: 2015-08-27

Продуктите на Sri Sri Superfoods са напълно лишени от наличието на всякакъв алуминий в състава на опаковките си. Така ние предпазваме не само здравето на потребителите си, но и околната среда. Нашите опаковки са на 100% годни за рециклиране, като не се налага да ги разделяте на отделните им компоненти и да изхвърляте всяки от тях на различно място. Материалът, от който са изработени е  трислоенполипропилен, който е напълно  можете директно да го изхвърлите в контейнера за пластмаса.

 

Разберете защо ние не ползваме алуминий в опаковките на био продуктите на Sri Sri Superfoods:

Ние от Изкуството да живееш не препоръчваме готвене или съхранение на храни в алуминиево фолио и всякакви алуминиеви опаковки.
В момента има три причини за тази препоръка.


Първо, въпреки, че изследванията не доказват напълно вредите от използването на храни в алуминиево фолио, те ясно сочат миграцията на малки количества алуминий от фолиото в храната. Например, в едно проучване, проведено в Италия, са намерени около 2-6 милиграма алуминий, в храни, които са били в алуминиево фолио и алуминиеви съдове за готвене и такива, които са били приготвяни с алуминиеви прибори. Това означава, че нашата храна, съдържа потенциално проблематичен метал, който не трябва да бъде там.

 

Второ, пропадането на алуминий в организма ни има отношение към хроничните дългосрочни здравословни проблеми. (Ние тук говорим за излагане на алуминий от всички източници, включително околната среда, работното място, продуктите за лична хигиена и т.н.) Потенциални връзки са били открити между някои видове рак и излагане на алуминий, а също и между излагането на алуминий с болестта на Алцхаймер и безплодието. Ние не виждаме никаква причина да добавяте потенциална заплаха за здравето си чрез използването на храни с амуминиева опаковка.

 

И накрая, не ни харесват последиците от производството на алуминиево фолио за нашата планета. Производството на алуминий, както и рециклирането му след употреба представляват значителни проблеми за нашата околна среда. От една гледна точка, алуминиевото фолио определено е лек, гъвкав и удобен материал, но тези плюсове не се доближават до надминаващи ги недостатъци.

Освен ако не се премине към чисто органично хранене, голяма част от храната, която ядем, вероятно е опакован в алуминиеви кутии. Алуминият е най-разпространеният метал в света, който осигурява на производителите идеален опаковъчен материал за години напред. Въпреки, че алуминиевите кутии могат да се рециклират, те все още носят екологични недостатъци и може да представляват риск за здравето на хората.

 

Ще нещо за алуминиевите кутии:
След като човек отваря алуминиева кутия, той наранява вътрешността ѝ и остават остри ръбове – такъв риск не се среща в други видове опаковки за хранителни продукти.  Освен това раните от алуминиеви кутийки могат да предизвикат необходимостта от шевове, стерилна превръзка и антибиотици. Този риск се отразява на децата, както и на възрастните.

 

Замърсяване
Въпреки че алуминиевите кутии могат да се рециклират, около половината от всички алуминиеви кутийки свършват в инсинератори или депа - в резултат на необходимостта от допълнителни кутии, изработени от нови материали. Алуминиевата топилна отделя серен диоксид и азотен диоксид, което може да доведе, както до смог, но също така и до киселинни дъждове. Създаването на 1 тон алуминиеви кутийки, от друга страна, оставя след себе си 5 тона течни отпадъчни материали, които могат да замърсят почвата и подземните води.

 

Проблеми опазване на околната среда
Една трета от всички алуминиеви заводи използват въглища, когато произвеждат алуминиеви кутийки. Други 10% разчитат на други изкопаеми горива като нефт и природен газ. Изкопаемите горива, въпреки, чче са общ източник на енергия в производствения сектор, са ограничени. Въглищата, нефтът и природният газ се извличат от разлагаща се органична материя под повърхността на земята в продължение на милиони години. След като земята  изчерпи своите доставки на изкопаеми горива, не се знае друга опция за създаването на нови такива.

 

Достъпност
Алуминиевите кутии могат да съхраняват храна за дълги периоди от време, но отварянето на някои алуминиеви кутии представляват истинско предизвикателство. Когато отваряте алуминиева кутия с нож, рискувате нараняване. Опаковки за храни от други материали, като картон и пластмаса, не създават подобни проблеми и опсаности.

 

 

 

 

 

Категории

 

Публикация, споделена от Изкуството да живееш® (@artoflivingbg) на

Нови продукти

Най-продавани