Количка

0 артикула
Вижте всички статии

5 съвета за здравословно хранене по време на Великден

Великден е празник, на който всеки от нас прекалява с тежките храни и напитки - вино, месо, яйца и много сладки лакомства. За да балансирате здравословния си хранителен режим и да избегнете претоварването на организма по време на празника ви предлагаме 5 съвета, с които ще се чувствате леки по време и след Великден.

 

1. СТАРТИРАЙТЕ СЪС ЗАКУСКА ЗА ШАМПИОНИ

Може да нямате контрол върху това какво се сервира на обяд, но със сигурност може да изберете какво да закусвате. Направете си огромен зелен шейк, смути или сок, за да се заредите с енергия и фибри, които да ви помогнат при храносмилането

 

2.ПИЙТЕ МНОГО ВОДА

Добавете тънко резенче краставица и лимон към водата за чернодробна детоксикация и подобряване на храносмилането. 

 

3.ЯЖТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ

Преди да започнете с великденската порция яйца, сирене, месо и сладко, изяжте една чиния зеленчуци. Фибрите ще задоволят глада ви и по този начин ще се отдадете по-малко на вредните храни.

 

4.НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ТОЧНИТЕ РАЗМЕРИ НА ВАШАТА ЗДРАВОСЛОВНА ПОРЦИЯ

Напълнете половината от вашата чиния със зеленчуци, 1/4 със зърнени храни и 1/4 с протеин. Ако сте от хората, които обичат стрикните измервания, забравете чашите и супените лъжици и използвайте ръката си като мерителна единица. Един палец се равнява на порция сирене, отворена длан на порция месо, свит юмрук на порция плодове и зеленчуци, а една шепа на порция зърнени храни.

 

5. НАСЛАДЕТЕ НА ХЛЯБА И БОНБОНИТЕ НА КРАЯ

След като сте поели необходимата доза плодове и зеленчуци, може да се насладите на хляб, масло, желирани или шоколадови бонбони. Опитайте се да не поглъщате 5-6 бонбона наведнъж и оставете организма да ги обработи спокойно. 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Категории

 

Публикация, споделена от Изкуството да живееш® (@artoflivingbg) на

Нови продукти

Най-продавани